2018-01-12 10:44:48• hírek • Bede Emőke

Újabb szatmári siker: Osváth Richárdot az év parasportolójává választották Magyarországon

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A szatmárnémeti Osváth Richárd kerekesszékes vívót választották meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt szavazáson az év fogyatékos férfi sportolójának.

A MSÚSZ tagjai idén hatvanadik alkalommal választották meg az év sportolóit. Tizenegy kategória tíz-tíz jelöltjére szavahattak az újságírók, ebben az évben rekordot jelentő 436 voks alapján ítélték oda az elismeréseket.
 

A szatmári kerekesszékes vívó, Osváth Richie sokunk örömére a dobogó legfelső fokára állhatot, őt választották meg az év fogyatékos férfi sportolójának. “Köszönöm szatmárnémeti edzőimnek, hogy megszerettették velem a vívást, és jelenlegi mestereimnek, Beliczay Sándornak, Erdei Péternek és Szirmai Benedeknek. Külön köszönöm feleségemnek és hároméves kisfiamnak, akik talán a legtöbb erőt adják nekem ahhoz, hogy elérjem céljaimat” –mondta a díj átvételekor Richie.
 

Az év férfi sportolója Baji Balázs atléta lett, az év női sportolójának járó díjat Hosszú Katinka úszónő vehette át. Az év csapata hagyományos csapatsportokban a győri női kézilabda csapata lett, a Győri Audi ETO KC. Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben a Tenisz Davis Kupa-válogatott lett. Az év edzőjének Shane Tusup-ot választották, aki Hosszú Katinkát segítette a felkészülésben. Az év férfi labdarúgója Nikolics Nemanja lett, az év női focistája pedig Jakabfi Zsanett. Mint említettük, az év férfi parasportolója a szatmáriak büszkesége, Osváth Richárd lett. Ugyanennek a címnek a női változatát pedig Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívó mondhatja magáénak. A női kerekesszékes vívóválogatott lett az év fogyatékos csapata, Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője pedig Beliczay Sándor, Richie felkészítője lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: